Boilerul solar si avantajele sale

4De ce sa aleg un boiler solar?

Un boiler solar foloseste energia regenerabila de la soare, fiind solutia optima pentru protejarea mediului inconjurator. Deasemenea iti ofera si posibilitatea de a face economii financiare pe termen lung.

De cate tipuri este un boiler solar?

Un boiler solar poate de doua feluri: monovalent sau bivalent. Indiferent de tipul acestuia, un boiler solar este optiunea cea mai buna pentru incalzirea apei in cazul unui sistem cu incalzire centrala termica si panou solar.
Un boiler bivalent are in componenta sa un cazan care detine doua schimbatoare de caldura sub forma de serpentine. Schimbatorul din partea de sus este folosit mai rar, in cazurile in care sistemul de incalzire solara nu da un randament suficient. Acest lucru este valabil in special pentru incalzirea unui volum mare de apa.

Ce avantaje economice ofera un boiler solar?

• ne ajuta sa economisim energia necesara incalzirii apei intre 50% si 90%, astfel reducem dependenta de gaz sau curent electric
• beneficiem de energia solara, care este regenerabila si astfel, nelimitata
• este eco-friendly

Un aspect foarte important al acestui boiler solar este faptul ca ofera avantajul unei suprafete mari de schimbatoare de caldura, conductele sale fiind rezistente la depunerile de calcar si de asemenea ocupa putin spatiu ca suprafata.

Astfel, un boiler solar poate reprezenta o achizitie pe viata, fiind un sistem foarte longeviv. Alegerea boilerului se face in functie de necesarul de apa calda menajera al unei case si nuamrul de panouri solare.

De unde pot achizitiona un boiler solar? Site-ul EnergiiNoi.ro iti pune la dispozitie o gama de boilere solare monovalente si bivalente.



One Comment

  1. La pagina dvs am gasit doar postari scrise cu bun simt. Va admir pentru felul in care redactati parerea in aceasta pagina.